dimarts, 23 de març del 2010

LA TELEVISIÓ

Seguint amb el tema de les màquines, hem estat mirant una televisió. Ens hem imaginat com era per dins. Cadascú s'ha imaginat coses diferents. Petits i grans hem pensat i si llegiu més avall veureu què n'ha sortit.

QUÈ HI HA DINS LA TELE?

Ona: cables
Xènia: dibuixos
Joan: cables
Xavi: dibuixos, un gat i un ratolí que, a sobre es persegueixen.
Aleix: càmeres. Ho graven i ho fan sortir per la tele.
Roger: cables, cargols, mecanismes, metall. Sinó seria difícil que funcionés.
Edgar: cables connectats. També hi ha electricitat.
Oriol: persones que graven, molts cables per poder veure la tele.
Judit: amb els cables hi ha una rodona on hi ha molts canals i pitjant el botó sortiria el canal que tu vols. També hi ha uns altaveus.
Maria: cables comunicats per dins, mecanismes que ho facin funcionar tot.
Guillem: mecanismes, engranatges,cables, dues politges que van canviant els decorats, uns personatges petits que fan els personatges, una taula de mescles per fer els efectes sonors.
Martí: altaveus, com una antena perquè agafi la senyal.

SABEU COM FUNCIONA?
Ona:
engegant la tele.
Xènia: amb cables.
Joan: amb el mando.
Xavi: apretant un botó de la tele ,a l’esquerra.I s’engega perquè està connectada a la tele a les línes que fan que passin els canals de la tele.
Aleix: hi ha algunes càmeres, no sé quantes, però poden haver-hi 4 i graven el que fan i algunes coses i fan que surtin a totes les teles.
Roger: el que graven ho envien al cel a un satèl·lit i el satèl·lit ho envia a totes les teles.
Edgar: amb el botó hi ha cables i funciona. També amb piles.
Oriol: hi ha uns cables enganxats a l’electricitat i a la tele. Pitgen el botó d’engegar i amb el mando pitges el canal que vols i surt. Ho graven i al cap d’uns dies surt a la tele. Primer han de posar música i desprès tallar els trossos que no surten gaire bé.
Judit: hi ha unes torres a dalt la muntanya que fan unes ones de so que van a totes les TV. Quan ho graven ho passen a les torres i d’aquelles a les teles. Ho agafen amb les antenes que hi ha a les teulades.
Maria: quan obres el botó de la tele, els cables es posen en marxa, comencen a funcionar. Quan apretes el mando, hi ha una connexió que fa que funcioni.
Guillem: qualsevol plató de TV té una antena gegant que envia les ones a diversos satèl·lits que hi ha al cel i aquests s’encarreguen d’enviar-ho a les antenes de les cases perquè nosaltres puguem veure la TV.
Martí: endollant el cable que té al darrere, l’endoll. L’endolles a la corrent i l’enxufes. Funciona amb la corrent. Quan ho graven ho passen a les TV del món.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada